Alpha ASIO Driver (nefunguje zvuk)

Obecné dotazy k ovládání a používání FL Studia a řešení problémů s FL Studiem
bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Ahoj všem,

omlouvám se, pokud se už dotaz někde objevil, nenašel jsem ho (díky za případný odkázání):

v poslední době mi v FL 10 přestal jet zvuk, když jsem byl na driveru externí zvukovky Lexicon Alpha. Zprvu stačilo FL zavřít a znovu otevřít, teď musim restartovat PC, aby se to chytlo, někdy až na poněkolikátý. Máte s tím někdo zkušenost prosím?

Driver už jsem několikrát reinstalnul, nepomohlo, takže netuším, v čem může být chyba.

S.

Uživatelský avatar
mtv music awards
Příspěvky:
785
Registrován:
06 kvě 2009 19:44
Oblíbené žánry:
trance, deep house, tech-house
Bydliště:
Náchod
Používáš nejnovější driver? Tohle se obecně řeší velmi špatně. Může ti to kolidovat s jinýma ovladačema, třeba by pomohla reinstalace celých windows.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Toho se tak obávám. :-/ Mám nejnovější, ASIO4ALL se taky chytá jen sem tam...

Uživatelský avatar
produkční superstar
Příspěvky:
686
Registrován:
17 lis 2012 17:01
Oblíbené žánry:
UK Hardcore, Hands UP, Hardstyle, Trance, Italo...
Booking:
http://www.basstechrance.cz/stranky/contact.html
Bydliště:
Mars
Alphu mám taky, sice ji nepoužívám, ale pokud si vzpomínám, má vlastní asio. Tak vyber a používej to její, ne asio4all.

vesnická diskotéka
Příspěvky:
92
Registrován:
04 led 2017 09:56
Bydliště:
Hostivice
To je teda rada :-( kromě toho, že s tím má problém, vlastně o nic nejde.

Zkusil bych postupně starší verze; bez ohledu na to, jak tenhle nejnovější ostatním třeba šlape, tobě může blbnout. Nicméně jak to popisuješ, tak bych se k definitivnimu řešení přikláněl podobně jako P.J.T. (bohužel) - asi nahromadění balastu ve Win.

P.

Uživatelský avatar
produkční superstar
Příspěvky:
686
Registrován:
17 lis 2012 17:01
Oblíbené žánry:
UK Hardcore, Hands UP, Hardstyle, Trance, Italo...
Booking:
http://www.basstechrance.cz/stranky/contact.html
Bydliště:
Mars
Zhe jo :-D , chvilku jsem váhal, ale nakonec jsem se překecal a napsal to.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
BTR: však zkouším primárně to Alpha ASIO, jak je v předmětu diskuze, ASIO4ALL sekundárně. Ačkoli většinou oba buď jdou nebo oba nejdou. Zkoušel jsem samozřejmě mít i každý zvlášť, nebude to tím, vypadá to opravdu, že využívá na pozadí zvuk něco, co "není vidět". Do reinstallu se mi nechce, našel jsem na Image Line fóru skript, kterej zavře vše, co běží na pozadí a může používat zvuk a spustí FL (dnes to šlape, po zapnutí, když FL zapnu jako první)...to by se mi líbilo jako nejelegantnější řešení, ale anitvirák mi nechce dovolit skript stáhnout, ačkoli je prověřen. :-/

vesnická diskotéka
Příspěvky:
92
Registrován:
04 led 2017 09:56
Bydliště:
Hostivice
Hmmm. Na to by snad ani nemusel být skript, to se dá odladit nástroji Win (po spuštění, služby při bootování apod.).

P.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Zkusil jsem přes CCleaner kouknout, co vše je po spuštění, vypnul jsem vše takřka a nic...

vesnická diskotéka
Příspěvky:
92
Registrován:
04 led 2017 09:56
Bydliště:
Hostivice
Hmm. Jaká zvukovka je pro systém jako default? Pokud Alpha, tak změnit na tu integrovanou (obvykle Realtek). Neříkám, že to je řešení, ale je to čistší setup obecně.

P.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Díky za snahu, integrovaná byla samozřejmě jako výchozí, ale nepomáhá to. :-( Dokonce jsem ošéfoval všechny drivery přes Driver Booster 4 a stále nic...

Uživatelský avatar
produkční superstar
Příspěvky:
686
Registrován:
17 lis 2012 17:01
Oblíbené žánry:
UK Hardcore, Hands UP, Hardstyle, Trance, Italo...
Booking:
http://www.basstechrance.cz/stranky/contact.html
Bydliště:
Mars
Zkus nechat aktivní jen jednu zvukovku a ostatní zakaž ve windowsu.

vesnická diskotéka
Příspěvky:
92
Registrován:
04 led 2017 09:56
Bydliště:
Hostivice
BTR: tenhle krok měl jakýs-takýs smysl tak před 12-15 lety, čili v době, kdy jsem byl lehce již po začátku :-D už dávno postrádá smysl, dnešní OS a i HW nemůže trpět neduhy, že by 2x funkčně stejný HW nedokázal pod jedním OS funkčně koexistovat bez jakýchkoli problémů. Ale samozřejmě za zkoušku to stojí - ale pak bych řekl, že to jednoznačně podporuje názor P.J.T. výše (=reinstalace, protože OS je nějak porušen).

P.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Tak rada BTR funguje. :-D Normálně po zakázání tý integrovaný se FL spustilo rovnou s ASIO Alpha driverem... v Amplitube to taky jede. Jako dočasný řešení dobrý (myslim, že reinstalu se sstejně nevyhnu, protože mi začal skákat i jas a kontrast sem tam). Jak prosím integrovku zase "odzakážu" mimochodem? Zatím jsem to nezkoušel, letím zase od PC pryč, nicméně mi kompletně zmizela z nabídky.

Díky,

P.

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Už to vidim, stačí to pak povolit po zobrazení vypnutých...

vesnická diskotéka
Příspěvky:
92
Registrován:
04 led 2017 09:56
Bydliště:
Hostivice
Aneb kdo neviděl - neuvěří :? zapisuji do paměťového zásobníku, že i dneska tohle může "pomoct". Ale jak píšu výše, spíš to podle mě ukazuje na problém v OS. Ale fajn, že to funguje.

P.

Uživatelský avatar
produkční superstar
Příspěvky:
686
Registrován:
17 lis 2012 17:01
Oblíbené žánry:
UK Hardcore, Hands UP, Hardstyle, Trance, Italo...
Booking:
http://www.basstechrance.cz/stranky/contact.html
Bydliště:
Mars
Pokud ji nevidíš, tak jsi ji odinstaloval ovladač. Psal jsem zakázat ne odinstalovat !!! :-D

bambini di praga
Příspěvky:
11
Registrován:
18 dub 2017 13:32
Oblíbené žánry:
alternative rock, grunge, conscious hip-hop, pop
Booking:
https://soundcloud.com/user-661104659
Jasný :-D, akorát v sedmičkách po zakázání mizí, už každopádně vím, jak na to. Taková Perlička: zapomněl jsem integrovku zakázat, nějak automaticky spustil Studio a hle, Alpha driver už jede i bez předchozího zakázání integrovky. :-o Že by stačilo jednorázové vyléčení? :-D Výhledově ale určitě reinstal, jen se mi do toho teď nechce. Díky všem!


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron