fl zvuk seká

Dotazy ke zvukovým kartám (ASIO), sluchátkám, reproduktorům, mikrofonům a dalšímu studiovému vybavení
bambini di praga
Příspěvky:
8
Registrován:
19 zář 2011 21:05

fl zvuk seká

Napsal: 12 říj 2011 23:47 Příspěvek

čafte ludia vedel by mi dakdo povedat prečo mi asi flko seká zvuk ked mam v skladbe uz viac vecí? ked je jednoduchsia tak fakčí v pohode ale čim viac vecí pridavam tím viac seka zvuk, ako keby nestihal komp či čo,,
zvukovku mam M-audio fw 410,nastavené asio, procesor dual core 4200 2g ram a windovs vista 32 :oops:

Uživatelský avatar
Admin Van Buuren
Příspěvky:
4324
Registrován:
19 dub 2007 19:13
Booking:
winkoner@winkoner.com
Bydliště:
Prague [CZE][EU]

Re: fl zvuk seká

Napsal: 14 říj 2011 16:02 Příspěvek

VISIT MY WEBSITE : http://winkoner.com/
.: Forum :.
[ Pravidla ] [ Novinky ]
.: My Impact Around The World Wide Web :.
[ SoundCloud ] [ Facebook ] [ Youtube ]

kvalitní produkce
Příspěvky:
274
Registrován:
01 bře 2009 21:18
Bydliště:
Kopřivnice

Re: fl zvuk seká

Napsal: 05 pro 2011 11:21 Příspěvek

Pokud máš fl 8 jako já tak je to tam trochu jinak. Když najedeš na audio settings tak tam je posuvník, který nejde přehlídnout (Buffer length) A čím víc ho máš nalevo tím všechno reaguje rychleji ale nestíhá to takže to posouvej doprava podle toho jak ti to bude vyhovovat. Já jsem měl stejný problém protože skládám na notebooku.

Uživatelský avatar
v kotli nabito
Příspěvky:
378
Registrován:
25 kvě 2011 20:54

Re: fl zvuk seká

Napsal: 14 bře 2012 14:46 Příspěvek

stane se něco když ten Buffer Length dám moc do prava (ten posuvník)?

Uživatelský avatar
Site Admin
Příspěvky:
2367
Registrován:
19 dub 2007 20:24
Oblíbené žánry:
Techno
Bydliště:
Terlicko

Re: fl zvuk seká

Napsal: 14 bře 2012 14:50 Příspěvek

Já mám dojem, že bude větší zátěž, či zpoždění na procesor/RAM/HDD... :omfg:
| myspace | idj | reverbnation |
Necituj poslední příspěvěk pokud to není třeba, většinou je jasné že reaguješ na něj :!: ;-)

kvalitní produkce
Příspěvky:
274
Registrován:
01 bře 2009 21:18
Bydliště:
Kopřivnice

Re: fl zvuk seká

Napsal: 15 bře 2012 07:37 Příspěvek

no to zpoždění je řádné :D to je fakt ale zase ta hudba se nesekne vůbec. Já to mám konstantně kousek před polovinou a vyhovuje mi to.

Uživatelský avatar
mtv music awards
Příspěvky:
946
Registrován:
18 úno 2012 09:01
Oblíbené žánry:
Moderní Jazz, Ambient, Trip Hop,
Bydliště:
Ostrava

Re: fl zvuk seká

Napsal: 17 bře 2012 21:55 Příspěvek

Ja mam nastaveno 92milisekund a je to ok.Na to spozdeni se da zvyknout :)

Uživatelský avatar
mtv music awards
Příspěvky:
785
Registrován:
06 kvě 2009 19:44
Oblíbené žánry:
trance, deep house, tech-house
Bydliště:
Náchod

Re: fl zvuk seká

Napsal: 18 bře 2012 19:47 Příspěvek

Já mám taky zvukovku od M-Audio a fachá mi bezvadně. Máš správně nainstalovaný ASIO ovladače a v nastavení FLstudia máš opravdu to ASIO vybraný? Nevím, jak přesně vypadá nastavení u tvojí zvukovky, protože mám jinej typ (mám Fast track pro), ale mělo by to být podobné, když je to stejný výrobce, takže u mě se nastavení zvukovky zapíná přes ikonku M-audio v Hlavním panelu Windows (pozor, není to klasické nastavení zvuku, přes tu ikonu repráčku, ale přímo nastavení od m-audio!), kde se dá nastavit vzorkovací frekvence i hloubka (doporučuju nastavit na 44,1kHz/24bit) a dá se tam nastavit i délka odezvy asio ovladačů. Ale jde to nastavovat jenom tehdy, když není aktivní žádný zvuk! Takže doporučuju zavřít nejdřív všechny programy, nebo to nejlépe udělat hned po startu Windows. Jakmile je zvukovka aktivní (třeba po spuštění flstudia), už ji nelze přenastavovat.

V FLstudiu pak doporučuju vyzkoušet v nastavení audia ještě zaškrtnout Mix in buffer switch a Triple buffer (viz obrázek), to musíš vyzkoušet, jestli to pomůže nebo ne. Já to zaškrtnutý mám a dosahuju s tím latence 6ms, což je více než dostačující i pro live nahrávání not/automatizace přes midi. Ještě si zkontroluj jak máš nastaveno Mixer/Resampling. Víc než 6-point hermite extrémně zpomaluje, u náročných projektů je lepší nechat tam Linear. Taky si nastav Priority na Highest, Windows budou upřednostňovat flstudio před ostatníma aplikacema.

Obrázek

A konečně je tu ještě jedna možnost, proč se to seká. Máš pomalej procesor. S tím nic neuděláš, kromě výměny PC :) Pokud je to procesorem, poznáš to v horní části FLstudia, kde se neustále sleduje vytížení procesoru, tak pokud ho máš během puštěný skladby na 99%, znamená to, že tvůj počítač nestíhá. Já mám poměrně výkonnou sestavu se čtyřjádrovým procesorem Core i7 a 6GB RAM a některý náročný syntezátory se mi taky sekaj, třeba plně využitej Harmor nebo Sytrus, kde je složitá FM syntéza. Vyzkoušej si v sytrusu načíst preset Amyleigh, je mezi pady, a zahrej třeba deset tónů najednou, to je zátěž na procák jako svině. Pokud ti počítač těch deset tónů najednou zahraje s 99% vytížením procesoru, doporučuju začít šetřit na nový PC :)

EDIT: ještě koukám, že už je to dost dlouho, co ten člověk psal dotaz, tak se pokusím odpovědět na další.
Když se dá posuvník Buffer length úplně doprava, nijak to výkon počítače neomezí, jenom se tím zvýší prodleva mezi tím co vidíte na obrazovce a tím co slyšíte. Ale především, byste měli vždy používat ASIO ovladače! Tam se Buffer length ani nastavit nedá, protože si to řídí právě ten asio. Pokud vaše zvukovka nepodporuje ASIO s ovladači od výrobce, vygooglete si ASIO4ALL, to jsou univerzální ovladače, který vám zvýší latenci jakýkoliv (téměř jakýkoliv) zvukovky. A nebo si našetřete na novou zvukovku, to je nejlepší možná volba :) zvukovka pro skládání hudby musí být v každým případě externí, protože uvnitř v počítači vznikají od ostatních elektronických součástek ruchy a to se projevuje šumem v reprácích.

Uživatelský avatar
mtv music awards
Příspěvky:
946
Registrován:
18 úno 2012 09:01
Oblíbené žánry:
Moderní Jazz, Ambient, Trip Hop,
Bydliště:
Ostrava

Re: fl zvuk seká

Napsal: 18 bře 2012 20:12 Příspěvek

Svuj postarsi příspěvek jsem smazal, ty vole byl jsem asi nejaky podrazdeny a napsal jsem totální "hovinko" :troll:
Naposledy upravil(a) MasakTeritory dne 08 dub 2015 15:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
mtv music awards
Příspěvky:
785
Registrován:
06 kvě 2009 19:44
Oblíbené žánry:
trance, deep house, tech-house
Bydliště:
Náchod

Re: fl zvuk seká

Napsal: 18 bře 2012 20:59 Příspěvek

některý zvukovky mají špatně naprogramovaný asio ovladače, to je známá věc. svýho času s tím měl obrovský problém třeba soundblaster audigy. ale pokud to člověk se skládáním myslí trochu vážně a nehodlá se toho po měsíci snažení vzdát, nemůže bez asio fungovat. důkazem budiž třeba to, že flstudio vůbec neumožňuje bez asio nahrávat ze vstupu.

nevím přesně co myslíš zkreslením, ale měl jsem tím na mysli to, že v počítači je zvukovka blízko elektronických součástek, které když pracují, projevuje se to vysokofrekvenčním "syčením" nebo pískotem ve zvuku, je to nejvíce slyšitelné ve sluchátkách, hlavně je to slyšitelné když pracuje grafická karta, třeba při obyčejném scrollování v jakýmkoliv programu. Máš samozřejmě naprostou pravdu, že když má člověk doma bedničky za osm stovek, nemá cenu řešit typ zvukovky :) ale já jsem tak trochu doufal, že si to tady čtou taky lidi, který to myslí se skládáním aspoň trochu vážně, a který třeba budou ochotný zainvestovat, a ne někdo, kdo si jen stáhne cracklou verzi flstudia a po třech týdnech si najde jinej koníček. Takže bych to svoje prohlášení trochu poupravil ani neznělo tak ortodoxně: "DOPORUČUJU si pořídit externí zvukovku" ;)

Uživatelský avatar
produkční superstar
Příspěvky:
724
Registrován:
17 lis 2012 17:01
Oblíbené žánry:
UK Hardcore, Hands UP, Hardstyle, Trance, Italo...
Bydliště:
Mars

Re: fl zvuk seká

Napsal: 08 dub 2015 03:00 Příspěvek

Ze zkušenosti vim, že bez ASIA (jen na ovladač zvukovky) lze bezproblému skládat. Ovšem pokud někdo plánuje připojit nějaký hardware na který live hraje, tak se bez nej neobejde. Páč třeba na MIDI klávesy zahrje 3 tóny zasebou a když dohraje pustí klávesy a teprve v repru začne slyšet hrát první tón z těch tří => LATENCE-zpoždění. U ovladače zvukovky furt nějaká slyšitelná bude u ASIA ne. Když ji zmenšíme u ovladače zvukovky, zpoždění se sice relativně zbavíme, ale zase se bude PC sekat. Takže jediná volba je ASIO pro live hraní a nesekání. :roll:


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host